• Autentificare
 Căutare      
Proiecte
 
„Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea baleno-climaterică Ocna Sibiului” „Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea baleno-climaterică Ocna Sibiului” Minimize

 

Primăria Ocna Sibiului în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu lansează în consultare publică proiectul „Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea baleno-climaterică Ocna Sibiului”

 

          Primăria Orașului Ocna Sibiului în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu intenționează să depună proiectul ”Dezvoltarea infrastructurii turistice în stațiunea baleno-climaterică Ocna Sibiului”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7: Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritate de investiții 7.1: Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice.

Proiectul vizează crearea și modernizarea infrastructurii de agrement, rutieră și utilitară, astfel:

Infrastructură de agrement de utilitate publică:

-       Amenajare bază sportivă lângă Aleea Gării (teren fotbal, 2 terenuri tenis, teren minifotbal)

-       Amenajare parc „Statuia minerului”

-       Amenajare peisagistică zona „Lacul Pânzelor”

-       Amenajare peisagistică zona „Lacul fără fund”

-       Amenajare teren joacă zona ANL

Infrastructură rutieră și utilitară:

-       Modernizare str. Lacului

-       Modernizare str. Sărăturii

-       Modernizare str. Trecătoarei

-       Modernizare str. Podului

-       Modernizare str. Alămorului

-       Extindere parcare la intrarea în stațiune

-       Introducere canalizare str. Minei și Salinei

În urma procedurii de consultare publică va fi demarată procedura de achiziţie servicii întocmire studiu de fezabilitate.

Valoarea investiţiei va fi de maxim 5.000.000 euro, din care 2% reprezintă cofinanțarea partenerilor iar restul de 98% reprezentând finanțare nerambursabilă.

Realizarea acestei investiţii în infrastructura de turism are ca scop dezvoltarea economică a zonei, care dispune de un potenţial turistic valoros, în vederea creşterii numărului mediu de salariaţi în staţiunea turistică balneo-climaterică Ocna Sibiului.

Pentru informații suplimentare, sugestii și propuneri în vederea îmbunătățirii prezentului proiect, persoane de contact: Oana Popa sau Andreea Fărcaşiu, Direcția Strategii si Proiecte, Consiliul Județean Sibiu, Tel: 0269/217733, int. 131, Fax: 0269/218159, email: oana.popa@cjsibiu.ro , andreea.farcasiu@cjsibiu.ro

     

Documente PUG Documente PUG Minimize
 TitleOwnerCategoryModified DateSize 
PUG Ocna Sibiului - SED - Ocna SibiuluiPrimaria Ocna Sibiului 20.12.20114,11 MBDownload
PUG Ocna Sibiului - SED - ToparceaPrimaria Ocna Sibiului 20.12.20112,40 MBDownload
Raport de mediu Ocna SibiuluiPrimaria Ocna Sibiului 25.04.2014UnknownDownload
PUG Ocna Sibiului - PD - ToparceaPrimaria Ocna Sibiului 20.12.20112,44 MBDownload
Chestonar PUG Primaria Ocna Sibiului 20.12.201176,00 KBDownload
PUG Ocna Sibiului - ITPrimaria Ocna Sibiului 20.12.20115,43 MBDownload
PUG Ocna Sibiului - PD - Ocna SibiuluiPrimaria Ocna Sibiului 20.12.20114,12 MBDownload
     

“Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţele Sibiu şi Braşov” Minimize
Proiectul presupune investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă potabilă, precum şi în sistemul de colectare a apelor uzate. Va fi implementat pentru aglomerările Sibiu-­Şelimbăr, Cisnădie, Răşinari, Mohu, Avrig, Mârşa, Ocna Sibiului şi Făgăraş, de către Operatorul Regional "S.C. Apă - Canal S.A Sibiu.".
Obiectivul proiectului este reabilitarea şi extinderea sistemului de alimentare şi tratare a apei şi a sistemului de colectare şi tratare a apei uzate în aglomerările mai sus menţionate, în scopul conformării cu obligaţiile privind calitatea apei prevăzute în Tratatul de Aderare, precum şi cu obiectivele Programului Operaţional Sectorial de Mediu. Proiectul constă în principal în măsuri de reabilitare a surselor de apă, extinderea şi reabilitarea conductelor de aducţiune şi a staţiilor de tratare a apei, extinderea şi reabilitarea reţelei de distribuţie şi a rezervoarelor de apă, construcţia şi reabilitarea staţiilor de pompare, construcţia staţiilor de clorinare, precum şi reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare, inclusiv construcţia staţiilor de pompare, construcţia şi reabilitarea staţiilor de epurare. Populaţia beneficiară a proiectului va fi de aproximativ 246.500 locuitori.
 
Mai multe informatii :
Link spre pagina de internet: